Zeer Grote Brand Linnaeusstraat Amsterdam

20:29 BR 1 BRAND WINKEL (BERGING/BOX) (ZEER GROTE BRAND) LINNAEUSSTRAAT AMSTERDAM [DMN1, ALW, AGS1, HVT, DPDVD, AMS1, COH, VERZC, ASV2, DVD, VVD, ABDRM, ACPK, IOI, ALN, ASV, ALV, ASW, TBO, OVDN, ASLM]

Bij de Halfords op de Linnaeusstraat is rond 20.20 uur brand uitgebroken. Er zijn geen gewonden gevallen. Bij de brand is een grote hoeveelheid rook vrijgekomen, waardoor een enorme rookwolk boven Oost hing.

De brand is naar alle waarschijnlijkheid onder het pand van de Halfords uitgebroken. Daaromheen liggen ook een aantal andere winkels, zoals de Multivlaai en de Hema. De bovenliggende woningen zijn ontruimd. Doordat er veel water gebruikt is bij het blussen van de brand, stond een gedeelte van de straat blank.

Rond 22.30 uur kond de brandweer nog niet het sein brandmeester geven, maar was de brand wel bijna geblust. De rookontwikkeling is inmiddels minimaal en de rook is niet schadelijk. Bewoners hoeven ramen en deuren niet gesloten te houden, alleen wanneer ze echt last hebben van de rook is dit wel aan te raden.

Bron: Dichtbij.nl, Nu.nl en AT5.