Hulpverleningsvoertuig Diemen

Hulpverleningsvoertuig algemeen

Voor verkeersongevallen of grotere inzetten beschikken alle regio’s en de grotere gemeenten over hulpverleningsvoertuigen. Voor de regio Amsterdam-Amstelland staan deze voertuigen op de Kazerne’s Amstelveen, Teunis en Diemen.

Het voertuig is uitgerust met nog zwaardere en sterkere reddingsmaterialen dan er op de autospuiten ligt.  Zoals bijvoorbeeld zwaardere hydraulische scharen, speciale hefkussens, gereedschap om trams te stabiliseren, stroomaggregaten en op de toekomstige HV-I is op de achterzijde zelfs een kraan gemonteerd. Het HV-voertuig kan zo ook bijvoorbeeld assisteren bij het uit het water takelen van voertuigen.

De bezetting is zeer afwijkend dan die van een autospuit, er zijn slechts twee personen aan boord 1 chauffeur en 1 chef HV/Bevelvoerder. Het hulpverleningsvoertuig rukt nooit alleen uit, deze zal altijd ter assistentie komen van een eerste autospuit. Taak van de HV-bezetting is het uitgeven van gereedschap en het adviseren van de autospuitbemanning bij complexe incidenten.

Het Hulpverleningsvoertuig (HV-3) van Kazerne Diemen is Juli 2010 uit dienst gegaan. Informatie hierover is te vinden via de link: Historisch Materieel, BB-XZ-03.

Het nieuwe voertuig HV-1 Diemen is per 1 Januari 2012 in dienst gegaan.

Hulpverleningsvoertuig Diemen

Roepnummer huidig: 13-3771
Wagenpark nr:
Kenteken: BX-VG-08
Merk:
Mercedes-Benz
Type:
1629F Atego
Bouwjaar:
29-11-2010
Opbouw:
Gemco/HMF Kraanbouw
Eigenaar: Brandweer Amsterdam- Amstelland
Bijzonderheden:
Zwaar Hulpverleningsgereedschap
Inhoud o.a.:

Foto’s :